Efter supervändningen i CL - Barcelona föll mot Deportivo

La Liga

Barcelona demolerade PSG och stod för en supervändning i Champions League i veckan. Men mot Deportivo föll Barca tungt med 2-1.
- Vi tappade fokus lite, säger katalanernas målskytt Luis Suarez enligt Marca.

Neymar låg bakom Barcelonas otroliga vändning mot PSG i veckan. Men brassen ådrog sig en lättare skada och vilades från bortamötet med Deportivo. Barca skulle vara långt ifrån samma höga nivå som i mötet med PSG.

Gästerna hade det mesta av spelet och skapade ett par fina chanser att ta ledningen i den första halvleken. Men hemmalaget var inte oävet och i den 40:e minuten tog man också ledningen. Efter att Marc-André Ter Stegen inte fått grepp om bollen kunde Joselu raka in 1-0.

Barca fick en pangöppning på den andra halvleken och utjämnade redan i den första minuten. När bollade droppade ner framför Luis Suarez fötter i straffområdet klippte uruguayanen till direkt och satte 1-1.

Men Deportivo skulle ta ledningen igen. En kvart från slutet nådde Alex högst i straffområdet och nickade in 2-1.

Målet blev helt avgörande och sänkte Barca. Gästerna forcerade på slutet men lyckades inte få in en kvittering. Real Madrid har därmed chansen att gå om katalanerna i toppen. Med två matcher mindre spelade är Real en poäng bakom.

Luis Suarez menar att Barcelonas förlust inte hade något att göra med urladdnigen mot PSG i veckan.

- Ingenting hände (sedan dess). Vi hade flera dagar att återhämta oss. Vi kommer inte att tappa fokus i La Liga, säger Suarez enligt Marca.

- Jag tycker att vi tappade fokus under ett par minuter i första halvlek och fotboll kan vara så. När du ger dem en chans förlåter de dig inte.

Lagens startelvor:

Deportivo: Lux - Juanfran, Albentosa, Arribas, Navarro - Alex, Borges, Gama, Gil, Fajr - Joselu.

Barcelona: Ter Stegen -  Alba, Pique, Mascherano, Roberto - Busquets, Gomes, D. Suarez - Turan, Messi, Suarez.