Fördel Deportivo i jakten på La Liga - trots långskottskanon av Ontiveros

La Liga

Deportivo La Coruna vann rond ett mot Malaga i uppflyttningskampen till den spanska högstaligan.
Carlos Fernandez blev stor hjälte med sina två mål i 4-2-vinsten.

Sedan tidigare är Osasuna och Granada, genom sina topplaceringar i La Segunda, klara för spel i La Liga till nästa säsong. På onsdagskvällen inleddes kampen om den sista uppflyttningsplatsen.

Det var gästande Malaga som tog ledningen. Luis Hernández Rodríguez satte ledningsmålet efter 18 minuter. Tre minuter senare kvitterade Deportivo genom Carlos Fernández från straffpunkten.

Innan domaren blåste för halvtidsvila fick Javier Ontiveros i väg en praktträff från distans. Avslutet seglade över hemmalagets målvakt Dani Giménez och in i mål.

I den andra halvleken gjorde hemmalaget tre snabba mål: Pedro Sanchez, Borja Valle och Fernandez.

Matchen slutade 4-2 till Deportivo. På lördag är det dags för returmöte i Malaga.

I den andra semifinalen möts RCD Mallorca och Albacete. Det matchserien inleds imorgonkväll, då Albacete gästar Iberostar Stadium.

Slutspelsfinalerna spelas den 20 och 23 juni.

Publicerad 2019-06-13 kl 00:00