Rodrygo var inblandad i samtliga Real Madrids mål mot Cadiz.

3:51

Avbryt
Försök igen

Se målen från matchen

När Carlo Ancelotti presenterade sin startelva till Real Madrids möte med Cadiz fanns Brahim Diaz uppskriven som anfallare.

Kort inpå avspark ändrades det. Enligt Cope ska Diaz känt sig illamående och tvingats kasta in handduken.

- Brahim? Han fick problem med magen strax före matchen. Det var olycklig. Jag ville ge Rodrygo lite vila eftersom han tränade för första gången igår efter en lång resa från Brasilien, förklarar Carlo Ancelotti efter matchen enligt MadridXtra.

Istället var det brassen Rodrygo som fick chansen i Madrids startelva. Och han tackade för förtroendet med ett drömmål.

Brassen snappade upp bollen i straffområdet, förde den bort från mål till en fri yta och vände upp den i det bortre krysset efter 13 spelade minuter.

- Det är ett ruskigt bra avslut, sa Adam Pinthorp i TV4 Play.

Rodrygo blev sedan tvåmålsskytt då han på egen hand drev in bollen och placerade in 2-0 vid den första stolpen och kort därefter spelade han fram Jude Bellingham till 3-0.

Målet var Bellinghams elfte ligamål för säsongen och därmed toppar han La Ligas skytteliga, två mål före Atleticos Antoine Griezmann.. Då Bellingham utöver sina elva ligamål gjort tre mål i Champions League har han nu gjort 14 mål på sina 15 första matcher i Real Madrid, det är ett mål mer än vad självaste Cristiano Ronaldo gjorde på sina första 15 matcher för klubben.

- Jag fick reda på att jag skulle spela 20 minuter före avspark. Jag hade lite knäproblem men det gick bra, säger Rodrigo efter matchen.

Segern gör att Real Madrid just nu toppar La Liga med 35 poäng. Under söndagen kan laget dock petas ned av Girona, som ställs mot Athletic Bilbao under måndagen.

Cadiz: Ledesma - Zaldua, Fali, Chust, Hernandez - Navarro, Alcaraz, Fernandez, Lucas Pires - Ramos, Marti.

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Fernandez, Rudiger, Mendy - Valverde, Kroos, Modric - Bellingham - Joselu, Rodrygo

Publicerad 2023-11-26 kl 20:24