Storseger för Barcelona - Luis Suarez tvåmålsskytt

La Liga

Barcelona går upp i serieledning i La Liga, åtminstone tillfälligt, efter storseger hemma mot Sporting Gijon. Katalanerna vann med hela 6-1 efter bland annat två mål av Luis Suarez.
Efter matchen meddelade Luis Enrique att han lämnar Barca efter säsongen.

Las Palmas

Barcelona sätter press på Real Madrid efter storseger hemma mot Sporting Gijon med 6-1. Katalanerna gick i och med segern upp på serieledning i La Liga, åtminstone tills Real Madrid spelat mot Las Palmas under onsdagskvällen.

Barca fick en riktig kanonstart. Redan i den 9:e minuten blev Leo Messi helt sopren efter en dålig uppflyttning av gästerna och argentinaren nickade iskallt bollen över målvakten fram till 1-0. Bara en dryg minut senare utökade Luis Suarez när han rundade målvakten och la in bollen.

I den 21:a minuten svarade gästerna. Carlos Castro Garcia höll sig framme på en stolpretur och stötte in reduceringen.

Men glädjen blev kortvarig. Drygt fem minuter senare dundrade Suarez in ett volleyskott till 3-1. Messi och Suarez är etta och tvåa i skytteligan i La Liga med 21 respektive 19 mål.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första. Leo Messi spelade fram Paco Alcacer som tryckte in 4-1.Neymar ökade på ytterligare när han med en mycket vacker frispark knorrade in 5-1.

I slutskedet fastställde Ivan Rakitic slutresultatet till 6-1 genom att snyggt lägga upp bollen till sig själv och dundra in den i mål.

Efter matchen meddelade Luis Enrique att han lämnar FC Barcelona efter säsongen.

- Sättet jag gör det här jobbet på är varför jag lämnar. Det är få timmar att vila, jag behöver vila, säger managern.

- Jag skulle vilja tacka klubben för deras förtroende och spelarna för deras dedikation och professionalism. Det har varit tre oförglömliga år.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen - Mascherano, Busquets, Umtiti, Alba - Rakitic, D. Suarez, Rafinha - Messi, L. Suárez, Neymar.

Sporting Gijon: Cuellar - Lillo, Juan, Babin, Echiejile - Torres - Sergio, Cases - Douglas, Castro, Burgui.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.