Messi-straff i 90:e räddade Barcelona från ny smäll

La Liga

Krossade av PSG i veckan. Under söndagen var Barcelona på väg mot en ny smäll mot bottenlaget Leganes, men en sen Leo Messi-straff räddade katalanerna.
- Efter Champions League saknade vi självförtroende, säger Luis Enrique enligt Marca.

Las Palmas

Barcelona gick på en rejäl smäll i veckans Champions League när PSG krossade katalanerna med 4-0 på Parc des Princes. Under söndagen hoppades laget kunna slicka såren när 17:e-placerade Leganes gästade Camp Nou i La Liga. Men istället skulle det bli en riktigt tuff match för Barca.

Det började dock riktigt bra för hemmalaget. Luis Suarez serverade Leo Messi med ett öppet mål och argentinaren kunde stöta in 1-0 redan i den fjärde minuten. Men det som såg ut att kunna bli en behaglig kväll skulle bli något helt annat.

I den 16:e minuten var det mycket nära att gästerna kunde kvittera. Nabil El Zhar kom helt ren mot Marc-André Ter Stegen men målvakten kom ut bra och kunde rädda. Leganes fortsatte att skapa lägen och hotade Barca vid ett antal tillfällen. Men den första halvleken slutade med 1-0 för hemmalaget.

Leganes fortsatte att vara farliga i sina omställningar i den andra halvleken och utdelningen skulle komma. Efter ett bolltapp av Sergi Roberto fick Unai Lopez läge i straffområdet. Lopez slog till och Marc-André Ter Stegen gick rätt, men lyckades inte rädda i sin sidledförflyttning och 1-1 var ett faktum i den 71:a minuten.

Barcelona såg ut att gå mot ett nytt bottennapp. Men i slutminuterna utmanade Neymar in i straffområdet och kapades. Domaren pekade bestämt på straffpunkten och Leo Messi klev fram. Argentinaren var säker och slog in 2-1 i den 90:e minuten.

Leganes gav sig inte och El Zhar kom nära tre minuter in på tilläggstiden med ett tungt skott. Men det blev en svidande förlust för bottenlaget som gjorde en mycket imponerande insats. Barcelona lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

- Vi visste att det skulle bli komlicerat. Vi kontrollerade matchen men efter Champions League saknade vi självförtroende bitvis även efter vårt mål, säger Luis Enrique enligt Marca.

Segern var mycket viktig för katalanerna för att sätta press på serieledaren Real Madrid. Också viktig för Luis Enrique som har fått utstå rejäl kritik efter förlusten mot PSG. Managern har förståelse för frågorna kring hans framtid.

- Situationen är vad den är. Jag förstår kritiken mot mig efter den svåra matchen i Paris.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen, Digne, Umtiti, André Gomes, Mathieu, S Roberto, Rafinha, Rakitic, Neymar, Suárez, Messi.

Leganes: Herrerin, Tito, Mantovani, Martin, Gabriel, Guerrero, Szymanowski, Moran, Rico, Siovas, El Zhar.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.