TV: Borges tvåmålsskytt i succédebuten

Spanien

Celso Borges hade inte kunnat drömma om en bättre La Liga-debut. Den förre AIK:aren blev tvåmålsskytt i Deportivo-debuten.

Precis som väntat så kommer Celso Borges att göra sin första match som Deportivo-spelare i kväll. Borges får chansen från start på Deportivos mittfält i mötet med Rayo Vallecano.

- Oavsett om det handlar om 90 eller tre minuter så är jag redo, sa Borges på presskonferensen i går.

Efter att knappt ha rört bollen de första tio minuterna fick Celso Borges ändå en drömstart på sin tid i Deportivo. En frispark stöttes av målvakten Toño ut på Borges och in i mål i den 11:e minuten. Costa Ricanen såg riktigt förvånad ut när han klappades om av lagkamraterna efter debutmålet.

Det dröjde dock inte särskilt länge innan hemmalaget replikerade. I den 22:a matchminuten lämnades Alberto Bueno helt ren i straffområdet och kunde enkelt stötta in kvitteringen. Deportivo-försvaret hävdade att Bueno var offside men fick inget gehör hos domaren.

Strax före paus var Borges inte långt från att sätta sitt andra mål i matchen men Rayo-målvakten Tono Martinez sträckte ut och tippade Borges praktskott tätt utanför sin vänstra stolpe.

I den 72:a matchminuten blev Celso Borges också tvåmålsskytt. Abdoulaye Ba tog ett livtag om Sidnei och rev ned honom i straffområdet. Domaren tvekade aldrig och Borges klev självsäkert fram och tryckte in 2-1-målet otagbart i målvaktens vänstra kryss.

Fler mål blev det inte. Deportivo höll undan och vann med 2-1, till väldigt stor del tack vare Celso Borges. Laget lyfte från bottenträsket och är nu på 16:e plats i La Liga.

Publicerad 2015-01-30 kl 22:39