TV: Barca vann efter drömöppning - Messi historisk målskytt

La Liga

Barcelona tog på lördagseftermiddagen emot Valencia hemma på Camp Nou. Hemmalaget tog en ny tung seger efter ett tidigt mål från Suarez och efter att Messi gjort sitt 400:e mål i Barca-tröjan när han la in bollen på övertid.

Det var två lag som hade mycket att spela för som drabbabade samman på Camp Nou under lördagen. Barcelona behövde en ny trepoängare för att vara säkra på att jagande Real Madrid inte skulle ta över serieledningen. Även tabellfyran Valencia hade mycket att spela för då det bara skiljde en poäng till tredjeplacerade Atletico Madrid som satt på den sista direktplatsen till Champions League.

Barcelona fick minst sagt en drömöppning i matchen. Innan det ens spelats en minut hade Lionel Messi drivit fram bollen varpå han spelade den till Luis Suarez som med ett säkert avslut hittade in bakom Diego Alves i Valencia-målet.

Valencia hämtade sig dock snabbt och i den tredje minuten skapade sig Rodrigo ett ypperligt kvitteringsläge, men från nära håll lyckades han inte få sitt avslut på mål.

I den nionde minuten fick Valencia återigen en fin möjlighet att kvittera. Denna gången från straffpunkten efter att Pique gjort ner Rodrigo.

Daniel Parejo klev fram, men Claudio Bravo gick åt rätt håll och Barca-målvakten klistrade den löst slagna straffen.

I den 33:e minuten var gästerna återigen nära ett 1-1 mål denna gång genom Paco Alcacer vars skott gick klockrent i Bravos högra stolpe.

Med fem minuter kvar av den första halvleken fick Messi ett bra läge att öka på till 2-0 men avslutet med högerfoten gick tätt utanför Diego Alves vänstra stolpe.

I inledningen av den andra halvleken höjde Barca sig något Luis Enriques mannar hade bra kontroll på matchen. Hemmalaget gick för ett 2-0-mål och var ytterst nära när Messi var ytterst nära att göra ett drömmål. Hans frispark träffade dock kryssribban till den förstenade Valencia-målvaktens stora lättnad.

När Valencia på övertid tryckte upp allt folk för att hitta en kvittring hamnade i stället Messi i den påföljande omställingen en mot en med Alves. Messi försökte sig på en chip som inte gick hem, men på returen gjorde argentinaren inga misstag och rullade enkelt in sitt 400:e mål i Barca-tröjan.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Så startade lagen:

Barcelona: Bravo - Alves, Pique, Mathieu, Adriano - Busquets, Mascherno, Xavi, Messi, Suarez, Neymar.

Valencia: Alves - Barragan, Mustafi, Otamendi, Orban - Javi Fuego, André Gomes, Parejo - Feghouli, Alcácer, Rodrigo.

Publicerad 2015-04-18 kl 18:13