TV: Swedberg stor hjälte för Celta Vigo - avgjorde i återkomsten

Då blev svensken hjälte när han gjorde det avgörande 2-1-målet.

1:26

Avbryt
Försök igen

Se målet i spelaren ovan!

Williot Swedberg stod för succé i slutet av februari när han nätade för Celta Vigo efter bara en minut på planen mot Cádiz. Men senare i samma möte tvingades 20-åringen kliva av med en fotskada.

Sedan dess har han varit utanför Celtas matchtrupper tills i senaste ligamatchen. Då fanns Swedberg med på bänken mot Real Betis, där han tillbringade hela matchen.

Men när Celta tog emot Las Palmas hemma på Estadio de Balaídos under lördagseftermiddagen fick den tidigare Hammarby-spelaren ta plats i startelvan. Det blev Swedbergs första start i La Liga någonsin.

Dock blev det en trist start på startdebuten. Redan efter elva minuter nickade Juanma Herzog in ledningsmålet för gästande Cádiz. Extra tungt för Swedberg, som förlorade duellen med Herzog i samband med att spanjoren stångade in ledningsmålet.

Men sedan blixtvände Celta - och Swedberg skulle få revanchera sig.

Iago Aspas kvitterade till 1-1 från nära håll, på ett lågt inlägg från Carles Perez. Och bara två minuter senare blev Swedberg frispelad i djupled av Aspas - vilket han följde upp med att kyligt placera in 2-1 till Celta.

Innan matchen var slut skulle Celta även hinna göra 3-1 genom Anastasios Douvikas och 4-1 genom Aspas. Men det var alltjämt Swedbergs 2-1-mål som blev det matchavgörande, målet som säkrade tre poäng.

Segern innebär att Celta skapar en buffert ner till nedflyttningsplats. Det galiciska laget har nu sex poäng ner till Cádiz på nedflyttningsplats. Cádiz möter succélaget Girona senare under lördagen.

Williot Swedberg gjorde 66 minuter på planen innan han byttes ut mot Jonathan Bamba.

Celta Vigo: Guaita - Mingueza, Nunez, Dominguez - Perez, Jailson, Beltran, Alvarez - Aspas, Larsen, Swedberg.

Las Palmas: Alvaro Valles - Alex Suarez, Herzog, Marmol, Cardona - El Haddadi, Lolodice, Perrone, Rodriguez, Moleiro - Kaba.

Matchen kan ses på TV4 Fotboll och streamas på tv4play.se.