Real tappade poäng mot Villarreal

Spanien

Real Madrid tappade viktiga poäng hemma mot Villareal, vilket gör Barcelona till helgens stora vinnare.

För att återigen rycka ifrån något i toppen av La Liga behöver Real Madrid vinna i kväll hemma mot Villarreal. Inför mötet leder Real med en poäng för Barcelona, med en match mindre spelad.

Villarreal var nära att göra 1-0 redan efter lite mer än tio minuter. Gerard frispelades i straffområdet, men väntade för länge med sitt avslut och blev uppsprungen. Han fick i väg ett skott, som räddades ut till Moi Gomez. Han sköt sedan ett skott som nickades till hörna.

Real Madrid skapade en hel del lägen att göra mål under den första halvleken. Bland annat hade Gareth Bale ett inlägg som träffade ribban. Men det var mållöst i paus.

I den 50:e minuten rev Bailly ner Ronaldo i straffområdet och domaren pekade på punkten. Cristiano klev sedan själv fram och gjorde 1-0 till Villarreal. Det var portugisens 30:e mål i ligan den här säsongen.

Med drygt 25 minuter kvar av matchen så kvitterade Villareal genom Gerard. Anfallaren fick bollen i straffområdet och klippte till.

I den 84:e minuten tappade Villarreals målvakt Sergio Asenjo ett inlägg. Men Real missade därefter chansen som dök, nästintill ett öppet mål med dålig vinkel.

Någon minut senare nickade Vietto ett inlägg som vållade lite problem för Casillas i Real-målet, men inte tillräckligt mycket för att han skulle släppa in bollen.

På tilläggstid brände Cristiano Ronaldo ett inlägg. Hans nick gick över ribban med någon meter.

Matchen slutade 1-1 och nu skiljer det bara två poäng mellan Real Madrid och Barcelona i toppen av La Liga.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Bale, Kroos, Lucas Silva, Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo

Villarreal: Asenjo, Mario, Bailly, Dorado, Costa, Pina, Sergio Marcos, Moi Gómez, Campbell, Gerard, Gio dos Santos

Publicerad 2015-03-01 kl 23:10

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.