Kontroversiell straff bakom Reals vändning

La Liga

Real Madrid tog tre tunga poäng mot Villarreal.
Och man gjorde det efter en kontroversiellt dömd straff.
- Jag kunde inte se situationen, säger Zinedine Zidane enligt Marca.

Real Madrid stod för en imponerande vändning när man på söndagen besegrade Villarreal på bortaplan. Gästerna låg under med 2-0 efter två snabba mål av Manuel Trigueros och Cedric Bakambu i den andra halvleken – och var i verkligen brygga.

Men man gav sig inte – och Gareth Bale, som gjorde comeback i ett inhopp mot Espanyol för en dryg vecka sedan, inledde målskyttet genom att göra 2-1 i sin första match från start sedan skadan.

2-2 kom genom Cristiano Ronaldo som hittade nätet från straffpunkten efter att Real fått en tveksam straff med sig. Domaren Jesus Gil pekade på straffpunkten och blåste straff för hands, vilket fick hemmalagets spelare och ledare att reagera kraftfullt.

- Mina spelare sa att det var rätt beslut. Jag såg inte situationen. Jag tänker aldrig blanda mig i domarnas beslut. Domaren blåste och det är inte mer med det, säger Zinedine Zidane Marca.

Ronaldo var säkerheten själv och med knappa tio minuter kvar fullbordade Alvaro Morata vändningen genom att göra 3-2.

Gareth Bale klev av matchen med ett par minuter kvar att spela, men enligt tränaren Zinedine Zidane var det bara en lättare smäll.

Real leder nu tabellen med en poäng, trots att man har en match mindre spelad än Barcelona.