Mallorca
Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas

Barcelona ger inte upp jakten på La Liga-titeln. Hemmalaget vann målfesten hemma på Camp Nou med 4-2 - och man skuggar fortsatt Real Madrid.

Gästande Valencia visade sig dock vara en hård nöt att knäcka. Eliaquim Mangala gav laget ledningen och efter att samme Mangala först visats ut strax före paus, och Lionel Messi sedan krutat in den efterföljande straffen till 2-1, så kom man tillbaka på nytt.

Munir El Haddadi satte 2-2 – och trots att Valencia alltså var en man kort levde matchen inför den andra halvleken.

Men när Messi sju minuter in i den andra halvleken satte 3-2 orkade inte gästerna och spiken i kistan kom med bara minuter kvar att spela, då genom André Gomes.

De två målen från Messi innebär att han nu gjort 25 i årets La Liga och han toppar skytteligan, tre mål före lagkamraten Luis Suarez.

Barcelona är tre poäng efter värsta rivalen Real i tabelltoppen och man har dessutom en match mer spelad.

- Det är inte många matcher kvar att spela om och vårt jobb är att figthas om ligan ända till slutet, säger kaptenen Andres Iniesta enligt klubbens twitterkonto.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.