Messi historisk mot Sporting - gjorde sitt 300:e ligamål

La Liga

Messi gjorde sitt 300:e ligamål när Barcelona slog Sporting Gijon.

Sporting Gijon återfinns först på en 16:e plats i tabellen. Trots detta har de visat att de kan utmana de tuffaste lagen i La Liga. Det krävdes en kanon från Luka Modric för att Real Madrid skulle få med sig tre poäng för några omgångar sedan. Nu stod ligaledarna Barcelona för motståndet.

Hemmalaget visade att de minsann inte skulle släppa till vad som helst. Det dröjde tjugo minuter innan Barcelona skaffade ett riktigt fint läge, då Suarez fick bollen i djupled. Målvakten Cuellar såg till att rädda.

Det är svårt att stoppa Lionel Messi. Argentinaren fick ett läge - och satte sitt 300:e ligamål i karriären. Sporting ångade dock på och i den 26:e minuten satte Carlos Castro kvitteringen efter ett fint inspel.

Men Messi kände sig inte riktigt klar. Kort därefter fick han bollen levererad från Suarez i straffområdet, och i det läget missar han inte ofta. Målet innebar att Barcelona hade tagit tillbaka ledningen.

Andra halvlek påminde om den första. Barcelona hade problem att komma igenom, samtidigt som Sporting inte fick speciellt många lägen.

I den 60:e minuten tilldelades Barcelona straff, efter att Neymar fällts av målvakten. Suarez stegade fram och klippte till, men Cuellar räddade.

Men Barca-anfallaren skulle få sin revansch. Ett stund efter missen fick han så sätta en efterlängtad balja till 3-1.

Det kunde ha blivit fler mål, men resultatet stod sig matchen ut. Tre poäng innebär att Barcelona nu sticker iväg rejält i jakten på La Liga-titeln.