Real studsade tillbaka efter cuputtåget med klar seger

La Liga

Efter uttåget ur Copa del Rey i veckan tog Real Madrid revansch under söndagskvällen. Sociedad besegrades hemma med 3-0 efter mål av bland annat Cristiano Ronaldo och Mateo Kovacic, som assisterade varandra.

Efter uttåget ur Copa del Rey mot Celta Vigo i veckan tog Real Madrid emot Real Sociedad i La Liga. Och visst skulle serieledaren få lite plåster på såren.

Det var en ganska trög första halvlek på Santiago Bernabeu. Men i den 38:e minuten spelade Cristiano Ronaldo fram Mateo Kovacic till ett fint läge och kroaten avslutade säkert till 1-0 för hemmalaget. Målet var Kovacic första ligamål för Real.

I inledningen på den andra halvleken var rollerna omvända. Kovacic stod för en nästan identisk passning fram till Ronaldo som iskallt chippade bollen över målvakten till 2-0.

I den 83:e minuten kastade sig Alvaro Morata fram på den borte stolpen och nickade in 3-0.

Segern betyder att Real Madrid rycker ifrån Barcelona, som kryssade tidigare under söndagen, lite i tabelltoppen. Avståndet ner till konkurrenten är nu fyra poäng. Real har dessutom en match mindre spelad.