Ronaldo derbykung - Real Madrid rycker i tabelltoppen

La Liga

Cristiano Ronaldo bjöd på ett hattrick när Real Madrid vann bortaderbyt mot Atletico Madrid med 3-0 under lördagen.
Nu rycker Real i La Liga-toppen, efter Barcelonas poängtapp.

Det var Real Madrid som fick matchens första stora möjlighet. Superstjärnan Cristiano Ronaldo nådde högst på ett inlägg och hans nick från nära håll tvingade Jan Oblak till en vass räddning. Atletico-keepern slängde sig och stötte bort bollen på mållinjen.

I den 23:e minuten satte dock Ronaldo 1-0. Portugisen sköt en frispark som touchade i muren och gick in i nät.

Och det skulle bli Ronaldos match. För i den andra halvleken blev han fälld av Stefan Savic i straffområdet och ordnade en straff. Den tog han själv hand om och sköt in 2-0 i ena hörnet i den 71:a minuten.

Några minuter senare satte Ronaldo 3-0 och fullbordade alltså ett hattrick. Gareth Bale tog hand om en långboll och kunde slå in en pass till en framstormande Ronaldo vid den borte stolpen, där portugisen enkelt rullade in bollen i mål.

Real Madrid vann med 3-0 och nu har laget fyra poäng ner till tvåan Barcelona efter att katalanerna spelat 0-0 mot Malaga tidigare under lördagen.

Atletico Madrids startelva: Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis - Saul, Koke, Gabi, Carrasco - Torres, Griezmann

Real Madrids startelva: Navas - Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo - Modric, Kovacic, Isco - Vazquez, Ronaldo, Bale