Ronaldo ilsknade till vid bytet – nu svarar Zidane

La Liga

Cristiano Ronaldo byttes ut av Real Madrid-managern 20 minuter innan slutsignalen i kryssmatchen mot Las Palmas. Ronaldo såg märkbart irriterad ut vid bytet och vägrade se Zidane i ögonen.
- Detta förändrar ingenting, säger Zidane om händelsen till AS.

Ställningen var 2-1 till Real Madrid när storstjärnan Cristiano Ronaldo byttes ut av managern Zinedine Zidane i den 72:a minuten. Ronaldo såg märkbart irriterad ut när han gick av planen och vägrade att se på Zidane när managern sträckte fram sin hand – även om Ronaldo skakade den.

Drygt tio minuter senare kvitterade Las Palmas som även höll ut och snodde en poäng av Madrid-laget.

Nu berättar Zinedine Zidane om valet att byta ut Ronaldo med 20 minuter kvar av matchen.

- Vi spelar redan på tisdag och vi måste vila honom ibland. Han spelade bra, jag tvingades välja och jag tänkte på tisdagen (då Real Madrid möter Borussia Dortmund i Champions League), säger Zidane till spanska AS.

På frågan om hur Zidane ser på Ronaldos reaktion vid bytet svarar managern:

- Självklart vill han alltid stanna på plan. Men jag måste tänka på mina spelare och framför allt på Ronaldo. Vi har en match på tisdagen och han behöver vila ibland. Detta förändrar ingenting.

Ronaldo har aldrig gjort så få mål under en ligaöppning i Madridlaget som i år, rapporterar Marca. Nu står han på ett mål på sex matcher. Den bästa inledningen för Ronaldo kom 2014/2015 - då sköt han in hela 10 mål på de första sex matcherna.