Ronaldo målskytt och utvisad när Real besegrade Barca

Spanien

Cristiano Ronaldo stod i centrum när Real Madrid besegrade Barcelona på söndagen. Portugisen blev inbytt, bjöd på ett drömmål och visades ut - inom loppet av drygt 20 minuter.

På söndagen spelades säsongens första El Clasico på Camp Nou. Barcelona och Real Madrid gjorde upp i den spanska supercupen - och det var de sistnämnda som drog det längsta strået i det första mötet av två.

Matchens första mål kom i inledningen av den andra halvleken sedan Gerard Pique styrt bollen i eget mål. Barcelona kom dock tillbaka in i matchen när Lionel Messi kvitterade på straff i den 77:e minuten.

Tre minuter senare bjöd Cristiano Ronaldo på ett riktigt drömmål. Real Madrid iscensatte en blixtsnabb omställning och strax utanför straffområdet fick 32-åringen på en riktig drömträff. Bollen seglade in i bortre krysset, otagbart för Ter Stegen. I samband med målfirandet tilldelades Ronaldo ett gult kort efter att ha tagit av sig tröjan och bara minuter senare fick han sitt andra för filmning och tvingades lämna planen.

Men trots en man mindre höll Real Madrid undan och ökade dessutom på ledningen till 3-1 under slutminuterna genom Marco Asensio, vilket också blev slutresultatet.

Det ger Real ett fördelaktigt utgångsläge inför returen på Santiago Bernabeu på onsdag.

Publicerad 2017-08-13 kl 23:58