Ronaldo räddade Real från fiasko med två sena mål

La Liga

Real Madrid var på väg mot säsongens första hemmaförlust och fiasko när Las Palmas ledde med 3-1 på Santiago Bernabeu. Men två sena mål av Cristiano Ronaldo räddade en poäng för Real.

Det var en sprakande underhållning på Santiago Bernabeu när Real Madrid tog emot Las Palmas. Barcelona hade tidigare under kvällen slagit Sporting Gijon och gått om i La Liga-toppen.

Real Madrid fick en kanonstart på matchen. I den 8:e minuten friställdes Isco och rullade säkert in 1-0. Men gästerna svarade omgående. Tana fick bollen till höger i straffområdet och dunkade upp bollen i det närmsta krysset.

Den första halvleken slutade 1-1. Direkt i inledningen på den andra blev Real deicmerat till tio man. Gareth Bale sparkade på en motståndare, en förseelse som gav en varning. Efter situation fick Bale en knuff och svarade med samma mynt och fick då sitt andra gula kort.

Tio minuter in i halvleken blev det än värre för Real. Sergio Ramos täckte ett skott med armen och domaren valde att blåsa straff. Jonathan Viera slog en straff som Keylor Navas var på, men inte lyckades rädda.

Keylor Navas stod sedan för en misslyckad utrusning och Kevin Prince Boateng kunde rulla in 3-1 för gästerna, en riktig kalldusch för hemmalaget.

Real gav sig dock inte. Det fanns lägen för Las Palmas att avgöra, men mot slutet satte hemmalaget en stor press. Fem minuter från slutet fick Real straff, som Cristiano Ronaldo säker satte i nättaket.

Bara minuter senare räddade Ronaldo även poäng för hemmalaget när han nickade in bollen till 3-3. Matchen slutade oavgjort, på förhand ett tungt resultat för Real som nu ligger bakom Barca i tabellen. Real har dock en match tillgodo.

1-0-målet av Isco säkrade att Real Madrid slog ett nytt spanskt rekord vad gäller målgörande. Laget har nu gjort mål i 45 raka matcher. Barcelona hade det tidigare rekordet med 44 raka matcher med mål mellan 1942 och 1944.

Lagens startelvor:

Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Isco, Kroos, Kovacic - Bale, Morata, Ronaldo.

Las Palmas: Varas - Simon, Lemos, Bigas, Castellano - Vicente, Mesa - Viera, Tana, Jesé - Boateng.