Ronaldos show - fyra mål på en halvlek mot Guidettis Celta

La Liga

Cristiano Ronaldo bjöd på stor show när han med fyra mål på en halvlek såg till att Real Madrid krossade John Guidettis Celta Vigo.

Efter fyra raka starter i ligan fick John Guidetti finna sig i att inleda på bänken när han med sitt Celta Vigo gästade Santiago Bernabeu under lördagen.

I hemmalaget var det noterbart att Zinedine Zidane valde att inleda med James och Bale (tillbaka från skada) på bänken. I stället fick Mayoral och Vazquez chansen i anfallet tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Real Madrid bjöd på ett vacklande spel i den fösta halvleken och marängerna fick i stället förlita sig på fasta situationer.

Och det var just på en liggande boll som Real skulle bryta dödläget.

I den 41:a minuten höll sig Pepe framme och nickade in en hörna och Zidanes mannar fick med sig ett psykolgoiskt viktigt mål in till halvtidsvilan.

I den anda halvleken fick de 68 467 åskådarna på Santiago Bernabeu se en totalt scenförändring där Real Madrid i allmänhet och Cristiano Ronaldo i synnerhet exploderade.

Fem minuter in i den andra halvleken bjöd Cristinao Ronaldo bjöd på ett riktigt klassmål.

Portugisen tog emot bollen, vände upp och krutade med en sträckt vrist - från cirka 30 meter - upp 2-0 i nättaket bakom en chanslös Ruben Blanco i Celta-målet.

Knappt tio minuter senare skulle Ronaldo bjuda på ännu ett klassmål när han med en mästerlig frispark såg till att resultattavlan i stället visade 3-0.

Iago Aspas skulle sedan med en urläcker chip reducera till 3-1, men Ronaldo lät inte gästerna hålla hoppet uppe särskilt länge.

Bara minuterna senare höll han sig nämlingen framme och kunde från nära håll fullborda sitt hattrick.

Den glödhete portugisen nöjde sig dock inte där och med kvarten kvar att spela skulle han sedan också göra sitt fjärde mål för dagen.

Real Madrid målfest fortsatte sedan och med varsitt mål såg Jese och Gareth Bale till att marängerna vann med 7-1.

Guidetti då?

Svensken byttes in i den 67:e minuten och kom till två kvalificerade avslutslägen. Dock hann Real-försvaret emellan och täcka ut till hörna vid båda tillfällena.

I och med segern har Real nio poäng upp till serieledande Barcelona - som har en match mindre spelad.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Danilo - Casemiro, Kovacic, Isco - Ronaldo, Mayoral, Vazquez.

Celta Vigo: Sergio - Mallo, Gomez, Jonny, Planas - Diaz, Wass, Orellana, Hernandez, Nolito - Aspas.