Sent målande gav Barca tre viktiga poäng

La Liga

Barcelona var pressat att ta poäng mot jumbon Osasuna om man skulle haka på Real Madrid i toppen. Det satt visserligen långt inne men till slut kunde det katalanska laget vinna med bekväma 3-0.

Arda Turan är i bra form för tillfälligt och stod tidigare i veckan för ett hattrick mot Gladbach i Champions League. Idag fick han fortsatt förtroende i anfallet tillsammans med Leo Messi och Luis Suarez sedan Neymar var avstängd.

Den första heta chansen i matchen fick Suarez efter runt sju minuter. Messi skickade fram bollen till uruguayanen vars skott smet strax utanför.

Messi fick själv ett fint läge i den 25:e minuten, framspelad av Suarez. Argentinaren - som för övrigt gjorde sin 550:e match i Barcelona - försökte chippa bollen över målvakten med Nauzet kunde tippa den över.

0-0 stod sig halvleken ut och Barca-stjärnorna fick lämna planen mållösa.

I den andra halvleken fick hemmalaget ett mycket bra läge. Sergio Leon testade lyckan på ett långdistansskott som överraskande dök och tog i ribban.

Osasuna spelade överlag ett väldigt bra försvarsspel. Men så i den 58:e minuten så frispelade Jordi Alba lagkamraten Suarez som befann sig i en misstänkt offsidepositionen. Enkelt rullade han in 1-0 till Barcelona.

Det skulle komma mer. Först avslutade Messi fint på Albas nya framspelning och några få minuter från slutet punkterade argentinaren matchen när han satte 3-0.

Tre viktiga poäng för Barcelona som måste hänga på Real Madrid i toppen om det ska bli någon ny ligatitel.

Barcelona: Ter Stegen; S.Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Gomes, Iniesta; Messi, Suarez, Turan.

Osasuna: Nauzet; Oier, Flaño, Márquez, Clerc; Causic, Torres, De Las Cuevas, Berenguer; León, Oriol Riera.