Sergio Ramos nickade segern till Real Madrid

La Liga

Sergio Ramos låg bakom Real Madrids avancemang i Champions League i veckan med ett mål och ett framtvingat självmål. Mot Betis i ligan slog backen till igen och blev matchhjälte.
- Jag är glad över att göra mål igen, säger Ramos enligt Marca.

Athletic Club

Barcelona föll mot Deportivo tidigare under söndagen och Real Madrid hade därmed chansen att gå upp i serieledning i La Liga när man tog emot Real Betis. Det skulle också bli en seger för hemmalaget - men det satt långt inne.

I den 25:e minuten tog gästerna ledningen. Målvakten Keylor Navas stod för en jättetavla när han fumlade in Tonny Sanabrias skott i mål. Costa ricanen såg ut att ha kontroll på bollen men när han skulle greppa den slog han in den i eget mål.

Fem minuter före pausen hittade Marcelo in med ett fint inlägg till Cristiano Ronaldo som dök fram och nickade in 1-1.

Cristiano Piccini drog på sig sitt andra gula kort i den 78:e minuten och fick lämna planen. Kort därefter skulle Real Madrid ta ledningen.

Sergio Ramos, som gjorde ett mål och tvingade fram ett självmål mot Napoli i veckan, klev fram igen och nickade in 2-1 till Real.

- Jag är glad över att göra mål igen. Jag tillägnar det min fru, säger Ramos enligt Marca.

Backen är därmed uppe på tio mål den här säsongen för första gången i sin karriär.

På tilläggstid revanscherade sig Keylor Navas efter supertavlan i första halvlek. Tonny Sanabria nickade bollen hårt mot ena hörnet och Real-målvakten stod för en enastående räddning och såg till att hemmalaget vann matchen.

- Det var en konstig match, båda lagen gjorde en del saker bra. Betis försvarade bra och de få chanser vi hade gick inte in. Så vi fick gå på kontringar, säger Sergio Ramos.

Real Madrid är nu två poäng före Barcelona i La Liga, med en match mindre spelad.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Rodriguez, Morata, Ronaldo.

Real Betis: Adán, Piccini, Mandi, Pezzella, Tosca, durmisi, Pardo, Brasanac, Cabellos, Sanabria, Castro.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.