TV: Atleticos urspårade kväll

Spanien

MADRID. Utslagna ur Copa del Rey, två spelare utvisade, en arresterad och en som i ren frustration kastade sin sko mot linjemannen. Det var inte Atléticos kväll.

Atlético de Madrid åkte under onsdagskvällen ur den spanska cupen efter att ha förlorat kvartsfinalen med 2-3 (totalt 2-4) mot FC Barcelona i en minst sagt galen fotbollsmatch.

Det hela började innan matchen ens hade startat då den skadade Atléticospelaren Cristian Ansaldi utanför arenan stoppades i sin bil av polisen. Spelaren ombads att visa upp ID-handlingar, som han inte hade med sig. Istället ska Ansaldi enligt Marca ha svarat med att förolämpa poliserna innan han slog igen bildörren och därmed klämde handen på en av polismännen. En handling som ledde till Atléticospelaren arresterades och missade matchen då han fick spendera de kommande timmarna i häktet.

Inne på Calderón tog det ynka 39 sekunder för Fernando Torres att göra mål, det snabbaste Copa del Rey målet sedan 1974. Men efter att Barcelona gjort mål och Atlético via en straff av Raul Garcia på nytt tagit ledning så skulle det rasa för hemmalaget.

2-2 målet stod Miranda för när han fick in bollen i sin egen bur. Neymar fick sitt andra mål för kvällen innan matchen gick till halvtidsvila. På väg av planen utbröt senare ett större tumult med just Neymar i centrum.

-Ingen gillar att förlora men han tycker om att göra fula gester, speciellt när han vinner, uttryckte Gabi om Neymar efter matchen.

Innan den andra halvleken sedan tog sin start hann Atléticos kapten Gabi bli utvisad i spelartunneln efter att ha protesterat till domaren, Gil Manzano, och fått sitt andra gula för kvällen.

Enligt domarens matchrapport ska Gabi ha kommit upp till honom, pekat på honom och protesterat för en straffsituation där Antonie Griezmanns skott blockerats av Jordi Albas arm.

-  Jag sa bara ‘det var straff och rött kort, när du ser det på TV kommer du se att du gjorde fel’ sen skrek han till mig att jag var utvisad, säger Gabi till spanska Canal plus efter matchen.

Tre minuter in i andra halvlek var det tur för nästa Atléticospelare att tappa temperamentet, då Arda Turán tog upp sin sko och kastade den med full kraft mot den assisterande domaren. Atleticospelaren klarade sig dock undan med ett gult kort.

Situationen var med samma assisterande domare som under första halvlek råkat slå till Jordi Alba med sin flagga.

Atlético fick senare avsluta matchen med nio spelare efter att Mario Suarez dragit på sig sitt andra gula kort för kvällen.

Det var helt enkelt inte Atléticos kväll.

Publicerad 2015-01-29 kl 07:44