TV: Barca i serieledning - hattrick av Messi på tolv minuter

Spanien

Barcelona är nya serieledare i La Liga efter en 6-1-kross mot Rayo Vallecano.
Leo Messi slog till med ett hattrick på tolv minuter och delar nu ledningen i skytteligan med Cristiano Ronaldo.

Efter Real Madrids chockförlust borta mot Athletic Bilbao under lördagen hade Barcelona chansen att gå upp i serieledning vid vinst mot Rayo Vallecano. Och ett taggat hemmalag skulle bjuda publiken på Camp Nou på en uppvisning.

Redan i den sjätte minuten kunde Luis Suarez rycka sig loss och placera in 1-0 till Barcelona.

Bara minuten senasre var Suarez igenom igen men när han skulle friställa Pedro blev passningen för lös. Barcelona fortsatte att pumpa på och 2-0-målet hängde i luften. Men i pausvilan var det ändå 1-0 till Barcelona.

Direkt i inledningen av andra halvlek utökade hemmalaget ledningen till 2-0. Det var mittbacken Gerard Piqué som kunde styra in bollen efter en hörna.

I den 57:e minuten fick Barcelona straff och i samma situation visades gästernas Tito ut. Leo Messi brände den straffen, men fick en ny chans från elva meter då bortalagets spelare varit för snabba in i straffområdet. Den andra gången förvaltade argentinaren säkert till 3-0. Messi gjorde drygt fem minuter senare även 4-0 när han påpassligt petade in en retur.

I den 68:e minuten, bara tolv minuter efter Messis första mål, fullbordade han sitt hattrick när han vackert väntade ner målvakten och placerade in bollen i det öppna målet. Målet var Messis 30:e den här säsongen, och Barca-anfallaren delar nu skytteligaledningen med Cristiano Ronaldo. I november var portugisen 13 mål före Messi i skytteligan, men efter en riktigt stark vår har Barca-anfallaren kommit ikapp.

Messis hattrick betyder också att han nu är den spelare som har gjort mest hattricks i La Ligas historia, med 24 stycken före Ronaldos 23.

I den 81:a minuten fick Rayo Vallecano ett tröstmål. Dani Alves gick hårt in i en duell i straffområdet och fick syna domarens röda kort. Bueno satte säkert dit 5-1 på den efterföljande straffen.

Luis Suarez avslutade sedan målskyttet med sitt 6-1, hans andra för dagen.

Barcelona är nu en poäng före Real Madrid i toppen av La Liga.

Publicerad 2015-03-08 kl 13:52