TV: Barca mot ligatiteln - Suarez stor matchhjälte

Spanien

Barcelona tog ett stort steg närmare ligatiteln i kväll efter att ha vunnit El Clasico mot Real Madrid med 2-1.

Det var ett stekhett möte där oerhört mycket stod på spel. Barca ledde ligan en poäng före Real innan matchen och utökade nu ledningen till fyra poäng - laget tog därmed ett jättekliv mot ligatiteln.

Luis Suarez blev stor matchvinnare med sitt 2-1-mål i den 56:e minuten.

Så var matchen:

Real Madrid skapade matchens första riktigt heta målchans när Benzema frispelade Ronaldo, men portugisen prickade ribban i den tolfte minuten.

I den 19:e minuten exploderade Camp Nou när mittbacken Mathieu nickade in 1-0 till Barcelona på Messis precisa frispark.

I den 31:a minuten slog Real Madrid tillbaka - efter ett riktigt mönsteranfall. Benzema frispelade Ronaldo läckert med en klack och portugisen var säker i friläget mot Bravo.

Det var en riktigt intensiv och bra matchinledning på detta El Clasico.

I den 40:e minuten styrde Bale in 2-1 till Real Madrid - ett mål som tveksamt dömdes bort för offside. Ny chans för Real Madrid när Ronaldo skar in i planen och avlossade ett hårt avslut - men Bravo tippade över till hörna. På den efterföljande hörnan fick Bale ett jätteläge, men hans avslut gick tätt utanför.

Den första halvleken slutade 1-1 efter mål av Mathieu och Ronaldo. En halvlek där Real tog över mer och mer ju längre halvleken led.

I den 56:e minuten spelade Dani Alves fram till Suarez som tog emot bollen snyggt och placerade in bollen i nät till höger om Iker Casillas. 2-1 till Barcelona.

Med kvarten kvar hade både Messi och Neymar varsitt jätteläge att i princip avgöra matchen - men ingen hittade rätt. Minuten senare fick Benzema ett bra läge utanför straffområdet, men Bravo sträckte ut och räddade snyggt ut till hörna.

I 86:e minuten skulle bara Jordi Alba avgöra matchen fri med Casillas, men avslutet gick rakt på Real-målvakten. Hemmalagets tryck fortsatte och Messi testade Casillas från nära håll, men återigen en bra räddning av Real-keepern.

Slut: Barcelona vinner med 2-1 efter mål av Mathieu och Suarez. Ronaldo gjorde bortalagets mål.

Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mathieu, Alba; Rakitic, Mascherano, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Modrić, Isco; Bale, Ronaldo, Benzema.

Publicerad 2015-03-22 kl 22:46

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.