TV: Barcelona vann El Clasico - efter eleganta chippen

Barcelona vann El Clasico med 2-1.

Inbytte Alexis avgjorde - med en delikat chipp.

- Sett till 90 minuter var det rättvist, säger Jens Fjellström till Cmore.

Neymar

I hemmalaget startade Cesc Fabregas på topp tillsammans med Lionel Messi och Neymar. I bortalaget fick Gareth Bale chansen från start. Dessutom valde Ancelotti att starta med Sergio Ramos på mittfältet.

Det var Barcelona som började matchen bäst och i den 20:e minuten tog man också ledningen. Neymar, som precis som Gareth Bale gör sitt första El Clasico, fick bollen på vänsterkanten av Andres Iniesta och placerade in ledningsmålet via en försvarare.

I den andra halvleken var Real Madrid nära att kvittera när inbytte Karim Benzema sköt ett hårt skott i ribban. Benzema som haft en tung start på säsongen fick iväg ett rungande skott - men ribban stod alltså i vägen.

Istället var det en annan inbytt spelare som gjorde mål - Barcelonas Alexis Sanchez. Chilenaren fick en boll i djupled, skojade med Real Madrid-försvaret och chippade sedan retfullt enkelt in 2-0 till hemmalaget bakom en något felplacerad Diego Lopez.

En stund tidigare ville Real Madrid ha straff då Javier Mascherano knuffade ner Ronaldo i straffområdet. Efter Barcelonas mål fick Ronaldo gult kort efter att portguisen klagade på domaren över den uteblivna straffen.

På tilläggstid reducerade Real Madrid. Ronaldo kom loss på vänsterkanten och spelade fram Jesé som sköt in reduceringen. Men Barcelona höll undan och vann matchen med 2-1. Därmed drog man ifrån i ligatoppen. Real Madrid är nu sex poäng bakom ledande Barcelona.

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Fàbregas, Neymar

Real Madrid: Diego López - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Ramos, Modrić, Khedira - Bale, C.Ronaldo, di María

Publicerad 2013-10-26 kl 19:45