TV: Neymar ger Barca segern - efter galen cupmatch mot Atletico

Spanien

Vilken fullständigt vansinnig cupmatch. Hjärnsläpp och skokastning mot domaren, Fernando Torres som bjöd på ett världsklassnummer - och Barcelona som vände till seger yack vare två Neymar-mål.

Det var El Niño" som slog an tonen på Vicente Calderón när Barcelona kom på besök hos det rödvita hemmalaget för returen i Copa del Rey. Matchen hade knappt sparkats igång förrän Atletico de Madrid bröt ett uppspel och på den efterföljande kontringen hamnade bollen hos Fernando Torres. Då, när klockan bara stod på 39 sekunder, svarade spanjoren för en iskall aktion. Han vände bort Javier Mascherano behärskat - och dunkade sedan in 1-0 via stolpen. Riktigt snyggt av den tidigare så kritiserade forwarden, som tycks ha hittat hem i dubbel bemärkelse i och med återkomsten till Spanien och Atletico.

Neymar kvitterade sedan till 1-1 för Barcelona efter ännu en spelvändning med knappt tio minuter spelade. Sedan fick Atletico straff, och den slog Raul Garcia säkert in till 2-1 bakom målvakten Ter Stegen. Men Barca reste sig på nytt. Först genom ett självmål från Miranda som innebar 2-2 i slutet av första halvlek, innan Neymar slog in sitt andra mål för kvällen vilket gav Barcelona 3-2.

Som om inte allt detta vore nog åkte Atletico också på två röda kort. Gabi fick det ena för tjafs i spelartunneln och Mario Suarez visades ut efter två gula.

Men även vid sidan av de rent sportsliga aspekterna fanns en hel del besynnerliga saker att fokusera på i den böljande matchen. I första halvlek åkte Jordi Alba på en liten smocka - från linjedomarens flagga - som gjorde att han stöp i backen med synbara smärtor.

Och sedan kom den mest kontroversiella situationen. När Arda Turan blev så förbannad vid en utebliven frispark att han tog upp sin ena sko (!) och kastade den mot en linjeman.

Atletico de Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Giménez, Siqueira; Mario Suárez, Gabi, Arda, Raúl García; Griezmann, Torres.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Alba, Pique, Mascherano; Busquets, Rakitic, Iniesta; Luis Suárez, Neymar, Messi.

Publicerad 2015-01-28 kl 23:10