TV: Inhopparen gör la liga-debut - slår motståndaren blodig och får rött efter en minut

Spanien

BARCELONA. Rodrigo De Paul slog nytt La Liga-rekord när han blev utvisad bara en minut efter att ha gjort sin debut.

Aleix Vidal slogs blodig av Rodrigo De Paul

Argentinaren Rodrigo De Paul värvades till Valencia från Racing Club i somras, men La Liga-debuten blev inte riktigt som De Paul hade tänkt sig.

Efter att ha blivit inbytt i den 66 matchminuten fick De Paul tacka för sig redan en minut senare, då han i den 67 minuten fått rött kort efter att ha armbågat Sevillaspelaren Aleix Vidal i ansiktet.

Armbågen träffade Vidal, som gjort Sevillas ledningsmål, så illa att spanjoren började blöda och tvingades avbryta matchen.

- De Paul hade inga intentioner på att skada spelaren, uttryckte Valenciatränaren Nuno Espirito Santo på presskonferensen efter matchen.

Med endast en minut spelad slog Rodrigo De Paul ett nytt La Liga rekord, då ingen spelare tidigare blivit utvisad så snabbt efter sin debut i den spanska ligan.

Men att bli utvisad i sin debut behöver inte vara ett dåligt tecken. En annan argentinare, Lionel Messi fick se rött redan efter 47 sekunder i sin debut för det Argentinska landslaget 2005 och hans karriär har ändå gått helt okej.

Matchen slutade 1-1 efter att Valencia nere på tio man, lyckats kvittera genom en annan argentinare Lucas Orbán med två minuter kvar av matchen.

Publicerad 2014-08-25 kl 12:58