TV: Isak skrev historia - hjälte för Sociedad

Alexander Isak gjorde sitt 14:e ligamål för säsongen.
Då skrev han personlig historia när Real Sociedad vann borta mot Eibar med 1-0.

0:21
Isak bränner friläge
0:47
Nytt jätteläge för Isak

Alexander Isak spelade från start mot Eibar under måndagskvällen och en knapp halvtimme in i matchen blev forwarden målskytt. Isak fick stå helt fri i straffområdet och från nära håll kunde han sätta dit 1-0 för Real Sociedad.

Målet var Isaks 14:e ligamål för säsongen, vilket innebär att svensken skrev personlig historia. Aldrig någonsin tidigare i sin karriär har Isak gjort fler mål under en ligasäsong.

Det saknades inte chanser för den svenske landslagsanfallaren att utöka målskyttet. Bara ett par minuter efter ledningsmålet fick Isak ett nytt läge i straffområdet, men då sköt han rakt på Eibar-målvakten Dmitrovic.

I början på andra halvlek kom ett ännu bättre läge för Isak när han snappade upp en Eibar-passning på egen planhalva och blev fri från mittlinjen. Svensken försökte finta ner målvakten, men löpte i stället rakt in i honom med sin dragning.

Isak blev sedermera utbytt efter 72 minuter vid ställningen 1-0 för Sociedad. Gästerna höll därefter undan och säkrade tre viktiga poäng i jakten på en Europa League-plats.

Lagens startelvor:

Eibar: Dmitrovic - Oliveira, Diop, Cote, Kike, Recio, Leon, Pozo, Arbilla, Gil, Atienza

Real Sociedad: Remiro - Zubeldia, Zubimendi, Le Normand, Barrenetxea, Monreal, Gorosabel, Guevara, Portu, Oyarzabal, Isak