TV: Messi slog Pelés sjuka målrekord

Spanien

Den spanska ligaledaren Barcelona bortabesegrade Mallorca med 4—2. Matchen var avgjord redan i paus, då Barcelona gått upp till en bekväm 3—0-ledning. Lionel Messi gjorde två mål för Barcelona, och har nu gjort 15 totalt i ligan.

Under 2012 har Messi nu gjort 76 mål, vilket gör att han överträffar brasselegendaren Pelés främsta notering på 75 mål från 1958. Messi har nu bara nio fullträffar kvar till tyske rekordhållaren Gerd Müllers 85 mål, satta år 1972.

Valencia tappade poäng borta mot Valladolid. Valencias Aly Cissokho gjorde mål efter en knapp kvart. Samme Cissokho blev sedan utvisad i den 64:e minuten, varpå hemmalagets Victor Perez kunde fastställa slutresultatet 1—1 på straff.

Efter två 0—2-förluster, mot Valencia i ligan förra helgen och mot portugisiska Academica i Europa League i torsdags, var serietvåan Atletico Madrid tillbaka i vinnarspåret igen på söndagen. Det blev hemmaseger mot Getafe med 2—0 efter mål av Adrian och Arda Turan.

Publicerad 2012-11-11 kl 19:19