TV: Messi tvåmålsskytt - fyra kvar till alla tiders rekord

Spanien

Leo Messi vilade i första halvlek, sedan satte han fart och punkterade matchen på ett par minuter i inledningen av andra halvlek.

Efter att Atlético Madrid vunnit med 4-0 mot Sevilla så var Barcelona tvunget att vinna för att behålla sitt försprång till dem, samtidigt som de kunde lägga ytterligare tre poäng mellan sig själva och Real Madrid.

Efter att ha varit relativt anonym i första halvlek så satte Leo Messi fart i andra halvlek. Först gjorde han 1-0, framspelad av iniesta och i 52:a minuten stod Jordi Alba för bra förarbete innan han spelade bollen snett inåt bakåt där Messi mötte med ett direktskott. Argentinaren har nu gjort 82 mål i år, bara tre mål färre än rekordhållaren Gerd Müller.

Bara några minuter senare slog Barcelona till igen. Andres Iniesta gjorde sitt första ligamål för säsongen med ett fint skott som smet in precis under ribban. Och de var inte färdiga där. Drygt fem minuter senare spelade Iniesta fram bollen till Fabregas som från nära håll kunde sätta 4-0.

Levante fick mot slutet chans till ett tröst mål på straff men Victor Valdes räddade både straffen och returen och höll nollan.

Utöver att leo Messi nnu bara är fyra mål från att slå rekordet för antal gjorda mål på ett kalender år så har han nu gjort 19 ligamål den här säsongen. Bara tre lag i ligan har gjort fler än vad Messi har gjort ensam, Real Madrid (32), Atletico (29) och Real Betis (20).

Värt att notera är att av de elva spelarna i Barcelonas startelva hade alla utom Dani Alves någon gång tillhört Barcelonas ungdomsakademi, La Masia, även om exempelvis Cesc Fabregas från ung ålder lämnade för Arsenal innan han kom tillbaka.Och en knapp kvart in i matchen så skadar sig Dani Alves och byts ut mot Montoya, något som innebar att hela Barcelonas elva efter det bestod av spelare som tillhört akademien.

Levante: Munúa, Lell, Ballesteros, David Navarro, Juanfran, Iborra, Diop, El Zhar, Barkero, Juanlu, Martins

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Sergio, Xavi, Cesc; Iniesta, Messi, Pedro

Publicerad 2012-11-25 kl 22:49