TV: Messi tvåmålsskytt i ligapremiären

Spanien

Enkel vinst för Barcelona - trots att de spelade en dryg halvlek med tio man. Leo Messi gjorde två mål när Elche besegrades med 3-0.

Munir El Haddadi med Dani Alves och Leo Messi

Flera nyförvärv, Claudio Bravo, Jeremy Mathieu, Ivan Rakitic och återvändande Rafinha som förra säsongen var utlånad startar alla mot Elche. Det gör även 19-årige Munir El Haddadi som gjorde två mål i måndagens träningsmatch mot mexikanska Club Leon.

Bara ett par minuter in i matchen fic den stanans tillfälligt då en katt tog sig in på innerplan. När matchen sedan gick igång igen dröjde det inte länge innan det stod klart att Elche framförallt hade tänkt försvara sig. Nästan hela laget stod uppställt och avvaktade Barcelonas anfallsförsök.

I tolfte minuten hetttade det till för första gången när Messi spelar fram Alves som tog sig igenom Elcheförsvaret men brasilianaren vinkades av för offside - och än hetare blev det när Munir El Haddadi träffade virket med ett hårt skott.

I 32:a minuten träffade Barcelona ribban ännu en gång när Andres Iniesta drog till med ett hårt skott som fick ribban att darra.

I 42:a minuten fick emellertid Barcelona till slut hål på Elche. Busquets fångade upp ett slarvigt Elche uppspel och spelade direkt bollen till Messi som tog emot strax utanför Elches straffområde och med ett rappt skott satte han bollen i mål för 1-0.

Bara någon minut senare drabbades Barcelona dock av ett bakslag när Javier Mascherano fick rött kort efter att ha dragit ner Rodrigues som siste man. Domaren tvekade inte ett ögonblick innan han plockade fram det röda kortet för målchansutvisning.

I halvtid gjorde Luis Enrique ett byte och satte in mittbacken Marc Bartra i Rafinhas ställe för att ersätta den utvisade Mascherano. Andra halvlek var sedan bara nångon minut gammal när Rakitic med en väl avägd passning hittade fram till El Haddadi som på ett tillslag slog bollen i mål för 2-0. En drömstart på andra halvleken för hemmalaget.

Efter en dryg timmes spel kom Barcelonas tredje mål för kvällen och det var återigen Leo Messi som hamnade i målprotokollet. Argentinaren undvek elegant tre Elchespelare innan han placerade in bollen lågt intill ena stolpen.

Elche hade inte mycket att komma med överhuvudtaget och kunde inte uttnytja sitt numerära överläge.

Barcelona: Bravo - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitic, Busquets Iniesta - Rafinha, Messi Munir Avb: Masip, Montoya, Bartra, Xavi, Sergi Roberto, Pedro, Sandro

Elche: Damián Suárez, Lombán, Pelegrín, Albacar; Mosquera, Adrián González, Pasalic; Rodrigues, Coro, Jonatha

Publicerad 2014-08-24 kl 22:22