TV: Neymar stor matchhjälte - Barca klara för cupfinal

Spanien

Barcelona hade 3-1 att gå på inför bortamötet mot Villarreal i cupsemifinalens returmöte.
Då blev Neymar stor matchhjälte när Barca avancerade till cupfinal.

Redan efter tre minuter var det dags för Barcas stjärntrio att leverera. Messi fick en långboll av Suarez som han senare passade snyggt fram till Neymar. Brassen gjorde inga misstag och gjorde direkt mål för bortalaget, som innebar att Villarreal behövde göra tre mål för att få till en förlängning.

Villarreal gjorde ett psykologiskt viktigt mål fem minuter innan första halvleks slut, när Barca-bekantingen Jonathan dos Santos snyggt löpte in på ett inlägg från vänsterkanten och satte dit 1-1. I samma anfall fick Busquets en skräcktackling där foten vred sig illa. Spanjoren tvingades till byte istället för Jeremy Mathieu.

Efter att ha stått bakom den hårda tacklingen på Busquets skulle Piña återigen stå i fokus. En vårdslös tackling på Neymar innebar ett rött kort, vilket gjorde att Villarreals chanser till avancemang blev minimala. Kort därefter skulle det straffa sig för hemmalaget när Suarez satte 2-1 till Barcelona. I matchens slutminuter skulle Neymar efter ett fint inlägg även utöka katalanernas ledning till 3-1, vilket innebär att Barcelona som första lag är klara för cupfinal.