TV: Nio mål när Barca vann - och hattrick av Messi

Spanien

Barcelona startade matchen i ett mycket högt tempo, men Deportivo utnyttjade sina fasta situationer väl och var inte alls långt ifrån en poäng.

Barca fick en smakstart på matchen då Alba ger laget ledningen mot Deportivo. Ytterbacken fick en fin passning från Fabregas, drog förbi sin försvarare och satte dit 1-0 till Barca.

Talangen Tello utökade Barcelonas ledning strax därefter. Tello ryckte förbi sin back och tunnlade Deportivos målvakt.

Hemmalaget slog inte heller av på takten. Efter några snabba passningar hamnade Messi i läge och placerade in 3-0 i det bortre krysset.

Deportivo kunde dock reducera till 3-1 på straff efter att Macherano fällt Riki i utkanten av straffområdet. Straffen placerades säkert i mål av Pizzi.

Det skulle inte stanna där. Deportivo gjorde även 3-2 efter en hörna. Bergantinos sköt rakt på Valdes som dock tappade in bollen i eget mål.

Messi fick dock sista ordet i den första halvleken då han placerade in 4-2 vid den bortre stolpen efter ännu en framspelning från Fabregas.

I början av den andra halvleken kom Deportivos replik. Även den här gången kom målet på en fast situation, då Pizzi skruvade in en frispark. Dessutom får Macherano rött kort i en situation därefter då han drog på sig sitt andra gula kort.

Trots en man mindre var det Barcelona som gjorde matchens åttonde mål. Messi sprang ifrån allt och alla och lade in bollen i det bortre hörnet. Anfallaren fullbordade därmed sitt hattrick.

Bara minuten senare reducerade dock Deportivo igen - genom Jordi Alba. Barcaförsvararen skulle spela hem bollen till Valdes, men det blev istället en perfekt lobb som betydde 4-5.

Deportivo: Aranzubia - Laure, ZeCastro, Marchena, Ayoze - Gama, Aguilar, Valeron, Bergantinos, Pizzi - Riki

Barcelona: Valdes - Montoya, Song, Mascherano, Alba - Cesc, Busquets, Iniesta - Tello, Messi, Villa

Publicerad 2012-10-21 kl 09:34