TV: Nytt rekordmål av Messi - men Celta knep skrällpoäng

Spanien

Barcelona tappade poäng mot nästjumbon Celta - men Leo Messi slog ytterligare ett rekord när det slutade 2-2.

Barcelona vilade några startspelare i väntan på nästa veckas CL-fajt mot Paris och såväl Xavi som Iniesta vilade där den förstnämnda inte ens fanns på bänken. I Barcelonas mittförsvar spelade orutinerade Marc Bartra.

Båda lagen hade fått mål korrekt bortdömda när första godkända målet kom i 38:e minuten, men det var inte Messi som gjorde, det var nästjumbon Celta som stod för det.Orellana skottfintade två gånger innan han fick iväg ett avslut som var ganska tamt. Natxo Insa höllsig framme på returen som blev och kunde sätta 1-0 från nära håll.

Ledningen höll sig dock bara i fem minuter. Christian Tello fångade upp en boll till vänster i straffområdet och avslutade kyligt förbi Varas i Celtas mål.

Celta höll sedan tätt ända tills den 73:e minuten då Barcelona utökade till 2-1. Och det var, såklrat, Leo Messi som stod för måloet. Framspelad av Christian Tello sötte han in 2-1 från nära  håll. Messi har nu gjort mål i 19 raka ligamatcher, och har nu alltså gjort mål mot samtliga nitton lag i la liga den här säsongen.

Celta gav sig dock inte och i 88:e minuten språngnickade Oubina in Orellanas inlägg utom räckhåll för Pinto i Barcas mål och det var utjämnat.

Celta höll sedan tätt de sista minuterna och knep en enormt viktig poäng i bottenstriden där man nu ligger precis under strecket tack vare att man med kvällens poäng passerade Mallorca

Publicerad 2013-03-30 kl 19:56