Swedberg utökar för Celta Vigo
Spela
Alcaraz plockar upp bollen - skjuter i Swedbergs huvud

Svenske U21-landslagsmannen Williot Swedberg, 20, fortsätter att leverera som inhoppare i La Liga.

På söndagseftermidagen hoppade den tidigare Hammarby-talangen in borta mot Cadiz i andra halvlek, vid ställningen 0-1. Sedermera tog det inte lång tid innan han hittade nät och utökade gästernas ledning.

I 58:e minuten tog Swedberg ner ett inspel och sköt via en motståndare in 2-0-målet till Celta Vigo.

- Han har bara varit på planen i någon minut. Ett inspirerande inhopp, sa kommentatorn i TV4 Plays sändning.

Fullträffen var Swedbergs tredje för säsongen i ligaspelet. Han är nu noterad för tio inhopp.

Cadiz reducerade kort därefter. Och en stund senare var 20-åringen inblandad i en märklig situation.

Efter avblåsning tog en Cadiz-spelare upp bollen med händerna och sköt iväg den - rätt i huvudet på Swedberg. Svensken föll till marken men kunde resa sig hyfsat snabbt, varpå han något irriterad visade sitt missnöje gentemot domarna som helt missade situationen.

Tillråga på allt: i 84:e minuten blev han sedermera utbytt. Detta efter att ha skadat fotleden. En händelserik eftermiddag för Swedberg, med andra ord.

Celta Vigo höll lyckades dock inte hålla undan utan matchen slutade 2-2, efter att Cadiz kvitterat i minut 100. Ett resultat som innebär att huvudtränare Rafael Benítez och hans mannar "bara" behåller avståndet ner till just Cadiz på nedflyttningsplats i La Liga.