TV: Syndabock två gånger om - då bytte han ut sig själv

Spanien

Han noterades för ett mål och en assist - för motståndarlaget. Då fick Real Betis försvarsjätte Paulão nog och bytte ut sig själv.
– Det var uppenbart att han inte skulle klara av det, säger tränaren Gabriel Calderón till klubbens hemsida.

Säsongen har varit en nio månader lång tortyr för Real Betis. Förra säsongens skrällgäng i La Liga har varit hopplöst sist och är dömda att spela nästa säsong i segundan.

Därför är det svårt att inte sympatisera med vad som utspelade sig på Vallecas på söndagen. 14 minuter in i matchen skulle mittbacksbjässen Paulão spela hem till målvakten. Men passen var så tamt slagen att den istället agerade framspelning till Rayos Ruben Rochina, som satte 1-0. Redan där såg brassen bedrövad ut.

I den 27:e minuten slog Rayo ett hårt inlägg mot Betis straffområde. Paulão kastade sig fram, men rensningen gjorde inte annat än att styra in bollen bakom Antonio Adan i målet och 2-0 var ett faktum. Hans försvarskolega Juanfran drog tröjan över ansiktet i frustration och själv signalerade en helt nedslagen Paulão mot bänken att han ville bli utbytt.

Det sorgliga skådespelet fick till och med Rayo-spelarna att gå fram och trösta Paulão, som applåderades av hemmapubliken när han klev av minuter senare.

Se klippet i toppen av artikeln eller klicka här!

Publicerad 2014-04-20 kl 23:20