TV: Tung hemmaförlust för Barcelona - trots Messis mål

Spanien

När Alexis Sánchez gjorde 1-0 för Barcelona redan i sjunde minuten mot tian Valencia såg allt ut att rulla på som vanligt för serieledaren i La Liga. Men två mål runt halvtidsvilan gav Valencia ledningen.

Lionel Messi kvitterade på straff tio minuter in i andra men Barcelonas glädje blev kortvarig. Paco Alcácer satte 3—2 för gästerna i 59:e minuten. Inte blev det bättre när Jordi Alba visades ut med tio minuter kvar efter två gula kort.

Barcelona enda tidigare förlust kom mot Athletic Bilbao borta 1 december då det blev 0—1. Och tre mål har man inte släppt in under hela säsongen, oavsett tävling.

Barcelona riskerar nu att bli av med serieledningen. Tvåan Atlético Madrid som också har 54 poäng, tar emot Real Sociedad på söndagen medan Real Madrid, en poäng bakom, möter fyran Bilbao.

Publicerad 2014-02-01 kl 18:03