TV: Villarreal, Bilbao och Espanyol vidare i cupen

Spanien

Tre matcher, tre 1-0-vinster.
Spanska cupen rullar vidare och till nästa omgång följer Villarreal, Athletic Bilbao och Espanyol med.

Vi börjar hos Getafe, där bortalaget hade en 1-0-ledning med sig från första mötet. Även denna match slutade på samma sätt när Gerardo Moreno satte ettan i 79:e minuten för Villarreal, som vann mötet med totalt 2-0.

I Baskien följdes det mållösa första mötet mellan Athletic Bilbao och Malaga upp med en knapp seger för hemmalaget. Athletic kontrade i den 48:e minuten in avgörande 1-0. Målskytt: alltid pålitlige Aritz Aduriz.

I Andalusien var det kanske som mest spännande då första mötet mellan Sevilla och Espanyol slutade 3-1 till katalanerna. Espanyol såg också ut att gå mot en säker seger men blev i 88:e minuten offer för ett vackert långskott från Diogo Figueiras. Sevilla pushade på för ytterligare ett mål, som hade tagit dem vidare tack vare bortamålsregeln, men föll på målsnöret och Espanyol gick vidare med totalt 3-2.

Det innebär att semifinalerna spelas som följer: Barcelona möter Villarreal och Athletic Bilbao möter Espanyol.

Publicerad 2015-01-29 kl 23:58