TV: Vilt jubel för Levante - första ligasegern på nio månader

La Liga

10 april 2021 var senaste gången Levante vann en La Liga-match - fram till i dag.
Efter 273 dagars väntan kom den efterlängtade segern hemma mot Mallorca (2-0).

Se 2-0-målet följt av höjdpunkterna i spelaren ovan.

0:50
Levante utökar - säkrar säsongens första ligaseger
4:07
Höjdpunkter: Hemmaseger för Levante mot Mallorca

Levante har hamnat i blickfånget av mindre smickrande anledningar den här säsongen, då laget misslyckades med att vinna sina 19 första La Liga-matcher. Addera åtta matcher från slutet av förra säsongen och Levante stod på 27 raka fajter utan seger i den spanska högstaligan inför lördagens hemmamatch mot Mallorca.

Den segerlösa sviten, som även är rekord för La Liga, stannade dock på 27 matcher då Levante lyckades vinna med 2-0 hemma på Ciutat de Valencia. Efter en mållös första halvlek satte forwarden Roberto Soldado dit 1-0 i början på andra när han blev frispelad i djupled.

I mitten av andra halvlek fick Mallorca chansen att utjämna från straffpunkten, men Brian Olivan slog en direkt svag straff som Levante-målvakten Aitor Fernandez räddade enkelt. Hemmalaget kunde i stället utöka sin ledning i den 97:e minuten när inhopparen José Luis Morales kontrade in slutresultatet 2-0.

Levante säkrade därmed sin första seger i La Liga sedan 10 april 2021, närmare bestämt för 273 dagar sedan, då Eibar besegrades med 1-0. Det var också en viktig trepoängare i bottenstriden, då Levante nu "bara" har fem poäng upp till säker mark.