Vinicius Juniors show i Real Madrids kross: "Enorm klass"

Real Madrid vann seriefinalen mot Girona med 4-0.
- Vilken match han gör, säger TV4:s expertkommentator Vicki Blommé.

4:46

Avbryt
Försök igen

Real Madrid har gjort ett ryck i tabelltoppen av La Liga. Seriefinalen mot tvåan Girona slutade nämligen i 4-0-triumf för hemmalaget i Real Madrid. Mycket tack vare Vinicius Junior, som var på spelhumör.

Brassen inledde målskyttet i den sjätte minuten och det var läckert. Vinicius Junior bröt in från vänsterkanten och med ett avslut från distans smackade han in 1-0 i bortre gaveln.

2-0 kom i den 35:e minuten. Vinicius Junior slog en elegant genomskärare med yttersidan till en djupledslöpande Jude Bellingham, som blev fri och gjorde 2-0.

2-0 var ställningen i paus.

- Hela sättet han tar sig an halvleken på är enorm klass, sa TV4:s expertkommentator Vicki Blommé om Vinicius Junior i Fotbollslördag Europa.

Fotbollskanalens krönikör Siavoush Fallahi i samma sändning:

- Han är en spelare som nästan är omöjlig att försvara mot. Om du täcker yta så skjuter han, om man inte gör det så går han förbi. Jag har knappt ord för att beskriva honom, sa Fallahi.

Tio minuter in i den andra halvleken ökade Real Madrid på igen. Vinicius Junior snurrade upp Yan Couto på vänsterkanten och gick sedan på avslut ur snäv vinkel inne i straffområdet. Girona-keepern Paulo Gazzaniga parerade, men Bellingham kunde med enkelhet placera in sitt andra mål i matchen.

- Vilken match han gör, sa Blommé om Vinicius Juniors uppsnurrning.

Kort därpå snörade Bellingham av sig skorna på innerplan och byttes ut. Engelsmannen hade dessförinnan fått en brysk stämpling på ena foten.

Matchens fjärde mål kom med halvtimmen kvar av ordinarie tid. Rodrygo tog fart i höjd med mittplan, avancerade en bra bit och satte sedan dit bollen bakom Gazzaniga.

Seriefinalen slutade 4-0 och på tilläggstid brände Real Madrids Joselu en straff.

- En styrkedemonstration. Real Madrid rusar mot titeln, sa Blommé.

Resultatet innebär att ledande Real Madrid nu har fem poäng ned till tvåan Girona.

- När Vinicius Junior spelar på den här nivån är han i mitt tycke världens bästa spelare, säger Real Madrids tränare Carlo Ancelotti enligt journalisten Fabrizio Romano.