TV: Gais två ribbträffar från seger - kryssade mot Västerås

Nikola Asceric och Emil Wahlström prickade ribban.
Då blev det kryss - i stället för seger - för Gais mot Västerås SK.
- Jag tycker att vi spelar bra fram till målet, men vi gör inga mål, säger Gais-mittfältaren Rasmus Rosenqvist till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Gais tog under tisdagskvällen emot Västerås SK hemma på Gamla Ullevi. Inför matchen regnade det ordentligt i Göteborg och matchen rapporterades därmed vara i fara med anledning av stora mängder vatten på planen, men trots det sattes bollen i rullning ändå och Gais inledde målskyttet tidigt.

Gais-anfallaren Nikola Asceric höll sig i den tionde minuten framme framför mål och tryckte in ett inspel av Arian Kabashi till 1-0. Men bara sex minuter senare var det kvitterat. Västerås-backen Sean Sabetkar nådde högst på en hörna och nickade in bollen i mål till 1-1.

Därefter hade Gais flera bra chanser för att ta ledningen igen. Asceric hotade först med ett volley-skott från nära håll i ribban och därefter tryckte Gais vidare mot mål. Göteborgslaget hade flera avslut och nickar mot mål, men trots det var det oavgjort i halvtid.

Även i andra halvlek var Gais nära ett nytt ledningsmål. Emil Wahlström nickade från nära håll i underkanten av ribban, men det ville sig helt enkelt inte framför mål för Göteborgslaget. Västerås-anfallaren Emir Smajic hade också ett skott utanför mål i farligt läge, men fler mål blev det inte. Fysiskt spel tog i stora delar av andra halvlek över matchen och totalt delades sex gula kort ut, tre till vardera lag.

- Det var en svår match. Vi skapade mycket, men ändå inte mycket. Det var mycket löpning och mycket fajt, så det var en tuff fajt, säger Gais-mittfältaren Rasmus Rosenqvist till C More.

- Jag tycker att vi pressade på bra i slutet, men det är väl den där sista lilla touchen av kvalitet för att kunna avgöra matchen (som saknas). Jag tycker att vi spelar bra fram till målet, men vi gör inga mål, fortsätter han.

Gais och Västerås är därmed båda kvar i mitten av tabellen i superettan. Gais är sjua, medan Västerås är nia i serietabellen.

-
-
Publicerad 2019-05-21 kl 20:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.