Gif Sundsvall upp i serieledning

Superettans starkaste hemmalag tog emot jumbon — och med viss möda blev det seger för Gif Sundsvall mot Assyriska i måndagens möte på Norrporten Arena. Segern med 2—1 förde Gif Sundsvall till serieledning.

På papperet blev det en planenlig seger för Gif Sundsvall.

I verkligheten blev det onödigt pirrigt för de drygt 4 800 på läktarna. Detta tror halvtidsledning med 1—0 för Gif Sundsvall. Kevin Walker lyfte en frispark från vänsterkanten bakåt till Runar Sigurjonsson, som fick till ett volleyskott som gick förbi Robin Malmkvist i Assyriskas mål.

- Det där har vi tränat på, sade Sigurjonsson till TV4 om sitt andra mål för säsongen.

Men Södertäljelaget klev fram i början av andra halvlek, skapade tryck mot Sundsvalls mål och i 70:e minuten fick Aziz Corr Nyang drömträff och kvitterade till 1—1.

Kevin Walker ville dock vara med i strålkastarljuset igen. Bara några minuter efter 1—1-målet sköt han från långt och fick se sitt skott leta sig in i Malmkvists högra stolprot. Och den här gången höll Sundsvall ledningen tiden ut.

- Riktigt sköna tre poäng, sade Walker. Vi har varit starka i de senaste matcherna.

Med åtta omgångar kvar toppar Sundsvall superettan på 44 poäng, två poäng före Ljungskile och tre före Hammarby på kvalplats.

Publicerad 2014-09-01 kl 21:59