Jönköping Södra körde över Gif Sundsvall

Jönköpings Södras trotjänare Tommy Thelin var inblandad i tre av fotbollsmålen när superettans tabelltrea Gif Sundsvall besegrades med 4—1.

Thelin, 30, spelade fram Fredrik Olsson i den tolfte matchminuten som innebar 1—0. Strax innan halvtidspaus slog han inlägget som nordirländaren Daryl Smylie läckert tog emot med yttersidan och avslutade distinkt med samma fot, 2—0.

Drygt tio minuter in i andra halvlek fälldes Thelin, blev tilldömd straff som han själv tog hand om och slog på ett säkert sätt in 3—0.

Sundsvall, som inte fick till varken försvarsspel eller anfallsspel och dessutom spelade utan utvisade mittbacken Marcus Danielsson större delen av matchen, fick ett tröstmål när Johan Eklund reducerade på straff i den 71:a minuten.

- Det är tungt. Det är en tung start från början. Vi är inte bra just nu, sade Eklund till TV12 efter matchen.

På tilläggstid gjorde inhopparen Ronny Sabo 4—1-målet. Passningen noterades målvakten Anton Cajtoft för.

Efter en knackig inledning har smålänningarna tagit tre raka segrar och seglar upp på en fjärdeplats i serien.

Sundsvall, med ett uttalat mål mot allsvenskan, har två raka förluster. Senast förlorade de blåklädda också på bortaplan — i norrlandsderbyt mot Östersund blev det 1—3.

Publicerad 2014-07-27 kl 21:21