Kapcevic dubbel sänkte Örgryte i toppmötet

Sirius vände och vann toppmötet med Örgryte på Gamla Ullevi med 2-1. Dragan Kapcevic blev stor segerorganisatör med två mål, sedan hemmalaget tvingats avsluta med tio man.

Sirius öppnade piggast, men det var Örgryte som inledde målskyttet i den sjätte minuten. George Mourad fick bollen till vänster i straffområdet och chippade elegant fram William Atashkadeh, som avslutade behärskat.

Sirius hade en del boll i första halvlek men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Förrän efter dryga halvtimmen, då Kapecvic bröt sig igenom utifrån och rullade in 1-1. Hemmaspelarna signalerade för hands, men domare Diako Behnam friade i en svårbedömd situation. Atashkadeh varnades dessutom för protest.

- Det var axeln, hundra procent, så det finns inget att gnälla på, sa Kapcevic själv i TV4 Sport.

I den 59:e minuten satsade hemmalagets Björn Anklev hårt i en närkamp med Ian Sirelius och tilldömdes sitt andra gula kort. Sirius-anfallaren tvingades utgå.

Och gästerna utnyttjade det numerära övertaget. Efter ett fint initiativ av Kingsley Sarfo i den 72:a minuten kunde Kapcevic stöta in sitt andra för dagen.

Örgryte var emellertid nära att ändå få med sig en pinne. I den 78:e minuten damp en boll ner framför Johan Hammars fötter efter en hörna, men från nära håll dunkade hemmaspelaren avslutet över ribban.

Närmare än så kom inte Örgryte. Sirius höll undan och tog därmed sitt andra raka seger. Laget är alltjämt kvar på tredje plats.

- Fortsätter vi så här kommer det bli svårt att stoppa oss, säger Kapcevic.