Avspark om:  

U21 Ryssland - Sverige, TV12 & fotbollskanalen.se

Konkurrenten drar sig ur - Carlsen nära Hammarby

Hammarby vill värva Sebastian Carlsen – och norska Haugesund drar tillbaka sitt intresse.
- Han är inte aktuell för oss längre, säger sportchefen Asbjörn Helgeland till fotbollskanalen.se.

Den förre Helsingborgsmittfältaren slog igenom som ungdomsproffs i Inter men letar nu efter en ny klubb. Provspelet med Hammarby blev succébetonat, där 21-åringen sköt ett vackert vänsterskott i mål mot Degerfors – redan efter två minuter.

För närvarande befinner sig de grönvita på träningsläger på Cypern, och även om Sebastian Carlsen inte finns med där gjorde tränare Gregg Berhalter klart före avresan att man från stockholmarnas sida ville behålla kontakten.

- Precis. Sebastian är i en sådan situation att andra lag också är intresserade. Det är ett beslut från båda sidor att vi ser över våra alternativ och återkommer om en vecka, sade Berhalter till fotbollskanalen.se före helgen som gick.

Enligt Expressen låg dock FK Haugesund, som värvade Bajenstjärnan Maic Sema i fjol, bra till i kampen om Carlsen. Tidningen rapporterade i fredags att norrmännen bestämt sig för att ta in honom på ännu ett provspel efter en lyckosam sejour tidigare i vintras.

Men nu kan fotbollskanalen avslöja att så inte blir fallet. Haugesund meddelar att man inte behöver Carlsen den kommande säsongen.

- Nej, han ska inte träna med oss och vi har inga egentliga planer kring honom framöver. Det gick bra under hans förra besök men vi kom fram till att vistelsen inte mynnar ut i något kontrakt, säger sportchefen Asbjörn Helgeland till fotbollskanalen.se.

Han är inte aktuell längre?
- Nu har vi bra täckning på den position där han spelar. Därför har vi meddelat att vi söker efter andra saker. Vi kommer inte att ta in Carlsen.

Fotbollskanalen.se har sökt Hammarbys Gustaf Grauers för en kommentar.

+ Textstorlek
Publicerad 2012-03-12, kl 18.54
Utsiktens BK - Degerfors IF
Fredag 03 april kl 15:55
Ängelholms FF - Assyriska FF
Söndag 05 april kl 15:55
GAIS - Varbergs BoIS FC
Måndag 06 april kl 16:30
Syrianska FC - IK Sirius FK
Måndag 06 april kl 19:00
IFK Värnamo - Ljungskile SK
Tisdag 07 april kl 18:55
Mjällby AIF - Athletic FC United
Onsdag 08 april kl 18:55
Degerfors IF - GAIS
Lördag 11 april kl 15:55
Varbergs BoIS FC - Mjällby AIF
Lördag 11 april kl 15:55
Assyriska FF - IFK Värnamo
Söndag 12 april kl 16:55