TV: Landskrona bärgade viktig seger - skrällde mot serietvåan

Landskrona bärgade i kväll en viktig seger i bottenstriden.
Skånelaget skrällvann mot Falkenberg med 2-1 på bortaplan.
- Vi jobbade för varandra, säger Bois-målskytten Filip Pivkovski till C More.

Landskrona Bois är i år nykomling i superettan och var inför kvällens bortamöte med Falkenberg indraget i bottenstriden i serien. Laget gjorde nyligen ett tränarskifte, då Agim Sopi lämnade föreningen och Jack Majgaard Jensen kom in som ny huvudtränare. Han gjorde i kväll sin första match vid sidlinjen, vilket slutade med succé.

Efter en mållös första halvlek, så gav Filip Pivkovski i den 66:e minuten Bois ledningen i matchen till 1-0. 16 minuter senare var det dags igen. Samuel Monday höll sig framme och ordnade 2-0 till Skånelaget. Trots det tog inte spänningen slut där och då.

Falkenberg, som jagade ny seger i kampen om uppflyttning till allsvenskan, reducerade i den 64:e minuten genom Zlatan Krizanovic, men kom inte närmare en poäng än så.

Landskrona höll undan och bärgade första segern sedan den 29 juli, medan Falkenbergs tre matcher långa segersvit blev bruten. Bois lyfte till 13:e-plats och har nu två poäng ner till Värnamo på nedflyttningsplats. FFF är i sin tur kvar som tvåa i superettan.

- Vi har krigat hårt hela veckan sedan sista matchen hemma mot Norrby och nu kom resultatet, säger Bois-målskytten Filip Pivkovski till C More.

- Jag tycker att vi höll oss kompakta och föll ner rätt djupt och täckte ytorna bra. Vi jobbade för varandra stenhårt, hela laget, jobbade som djur helt enkelt. Vi jobbade alla för varandra och det var nog nyckeln i dag, fortsätter han.

Publicerad 2018-09-11 kl 20:59