TV: Öster fortsätter att imponera - upp i delad serieledning

Öster fortsätter att gå starkt i superettan.
Mot Örebro kom säsongens andra seger.
Detta efter Vladimir Rodic punkterat matchen med ett läckert mål i slutminuterna.

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Öster har fått en bra start på superettan-säsongen och stod på fyra inspelade poäng efter de två inledande omgångarna. För tisdagens motståndare, Örebro, har säsongen däremot inletts med två raka förluster, vilket innebar att det var skilda världar för lagen när de begav sig ut på Visma Arena.

Att det var ett Öster i medvind märktes också under den första halvleken.

Växjö-laget inledde matchen klart bäst och skapade flera heta målchanser, men närmre än Adam Bergmark Wibergs stolpträff kom inte laget ett ledningsmål under den första akten.

- Det har varit för dålig kvalitet när vi har haft bollen, alldeles för dåligt. Vi slarvar för mycket med passningsspelet. Kvaliteten är för dålig, det går för långsamt och duellspelet är inte heller tillräckligt bra. Det är mycket som inte är bra, men det står 0-0, vilket är det enda positiva egentligen, förklarade en missnöjd Mohammed Saeid i Örebro för Discovery+ i halvtid.

Men trots att haverikommissionen var tydlig från Örebro-håll var det samma visa i den andra halvleken - och denna gång skulle utdelningen komma.

Efter blott tre minuters spel hittade Manasse Kusu fram till David Seger, som anslöt från just Örebro inför säsongen. Seger drev fram bollen innan han med ett distinkt vänsteravslut hittade en lucka i Malte Påhlssons vänstra stolprot.

Öster fortsatte sedan att skapa lägen för att utöka sin ledning, men utdelningen uteblev och i stället skulle Örebro sticka upp och skapa sin störa kvitteringsmöjlighet.

Med en kvart kvar av matchen landade bollen framför fötterna på skyttekungen Kalle Holmberg. Den tidigare Djurgårdsanfallaren testade ett lågt avslut, men Öster-målvakten Robin Wallinder var snabbt nere och kunde avvärja farligheten längs marken.

När Örebro inte lyckades förvalta sin kvitteringschans kunde Öster i stället sticka upp och punktera matchen. Efter 88 minuters spel kom Vladimir Rodic runt på kanten innan han med en läcker yttersida, via ribban, lyckades sätta dit 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Segern innebär att Öster kliver upp i delad serieledning, på samma poäng som Landskrona Bois och Brage. För Örebros del är läget betydligt dystrare. Förlusten innebär att klubben är det enda laget i superettan som ännu inte har tagit någon poäng.

Östers IF: Wallinder - Herdonsson, Adolfsson, Kricak, Bergquist - Ljung, Kusu, Seger - Mörfelt, Aliev, Bergmark Wiberg.

Örebro SK: Påhlsson - McCue, Crona, Bergmark - Valgeirsson, Barsoum, Shlimon, Backman, Björnstad - Saeid, Holmberg.