Pressat Trelleborg höll undan mot AFC United

Trelleborg fick med sig tre poäng från Solna när laget gästade tabelltvåan AFC United.

Runt 250 åskådare hade letat sig till Skytteholm i den gassande solen under söndagseftermiddagen. Trots den stekande värmen skulle det visa sig bli en riktigt spännande tillställning.

Det blev gästerna som tog ledningen. I den 16:e minuten blev Marcus Pode fri med målvakten och rullade in 0-1.

Dessförinnan hade AFC - som nog saknade Othman El Kabir i anfallet den här dagen - haft en del farligheter framför TFF:s mål och därför var det inte speciellt överraskande att laget replikerade snabbt. Jernade Meade spelade fram lagkaptenen Filip Rogic som kvitterade.

Därefter var det bortalaget som tryckte på i offensiven. Bland annat fick Zoran Jovanovic tag i bollen efter felpass i AFC och var nära att nå fram till Salif Camara Jönsson.

Bara minuten efter att domaren blåst igång den andra halvleken tilldelades Trelleborg en straff efter att Pode gjorts ner. Kristian Haynes satte säkert ett nytt ledningsmål för gästerna.

AFC hade periodvis hårt tryck men TFF var organiserat i defensiven och gjorde det svårt för hemmalaget.

I slutminuterna såg det länge ut som att AFC skulle kunna få in ett kvitteringsmål men Trelleborg lyckades med nöd och näppe hålla undan och ta viktiga tre poäng i superettan.