Så gick det i onsdagens matcher i superettan

Mjällby körde över Trelleborg på bortaplan, Öster tog en livsviktig seger och Frej besegrade Brommapojkarna i en väldigt betydelsefull match.
Här är höjdpunkter från onsdagens matcher i superettan.

Se höjdpunkterna från Östers seger i spelaren ovan.

Östers IF-Halmstads BK 1-0
Öster är oerhört pressade som jumbo i superettan.

I mötet hemma med Halmstad tog hemmalaget ledningen redan i den nionde minuten genom Fredrik Lundgren som nickade in bollen bakom Malkolm Nilsson i bortamålet.

Östers Oliver Silverholt hade även ett skott i ramen och var nära att utöka ledningen på Myresjöhus Arena.

I mitten av andra var gästande HBK nära att kvittera efter 60 minuter, men Stefan Karlsson kunde rensa på mållinjen. HBK låg på i slutet för en kvittering, men Öster höll undan och tog en blytung seger.

Öster är, trots vinsten, fortsatt tabelljumbo med 20 poäng och har fem poäng upp till säker mark. Halmstad har efter 25 omgångar 31 inspelade poäng.

Trelleborg-Mjällby 0-3
Mjällby är ny serieledare i superettan.

Gästerna kunde ta ledningen efter en märklig situation när Joel Nilsson hittade nätmaskorna.

2-0   kom efter 26 minuters spel genom Jesper Gustavsson som tryckte in bollen från nära håll. Och Mjällby skulle punktera matchen redan i den första halvleken.

Efter knappa 30 minuter kom nämligen 3-0 på hörna signerat Jesper Löfgren.

Bortalaget tryckte på än mer och var ytterst nära att göra 4-0 i mitten av den andra halvleken. Fyran var också nära att komma genom Charbel Georges – men skottet gick strax utanför.

Trelleborg lyckades inte hota Mjällby på allvar utan gästerna tog en komfortabel seger och är därmed ny serieledare.

Trelleborg placerar sig på en elfteplats i tabellen och har fem poängs marginal ner till Gais på negativ kvalplats.

Brommapojkarna-Frej 0-3
Botten- och ångestmöte mellan Brommapojkarna och Frej – då drog Frej det längta strået.

Bortalaget fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter sex minuters spel. Hörnan skarvades vidare av Oke Akpoveta som kunde ge Frej ledningen med huvudet.

BP var ytterst nära att kvittera efter 22 minuters spel men Frejs målvakt Emil Magnusson stod för en fin räddning. BP låg på än mer efter den fina chansen och Albin Linnér fick på en kanonträff som prickade överliggaren efter ett fantastiskt skott – även returen räddades av Magnusson i Frej-målet.

I stället för 1-1 kunde Frej göra 2-0 i slutat av första – återigen var det Akpoveta som nätade.

Hemmalaget försökte i andra halvlek och hade två fina chanser genom Philip Hellqvist, men Magnusson fortsatte att stå emot.

Matchen slutade 3-0 till Frej efter att Filston Mawana pangat in spiken i kistan i slutet.

Frej tog sig i och med segern förbi BP och upp på säker mark – medan BP åkte ner på negativ kvalplats.

Norrby-Västerås 1-0
Västerås skapade matchens första möjlighet efter nio minuters spel – men hemmamålvakten Mergim Krasniqi stod i vägen.

Båda lagen skapade flera fina målchanser men något mål kom aldrig – inte förrän den 44:e minuten. Och det var hemmalaget som kunde ta ledningen genom Robin Strömberg.

Andra halvlek inleddes men en kanonfrispark av Norrby som Västerås målvakt Anton Fagerström parerade på ett fint sätt.

Västerås hade därefter ett jätteläge att kvittera med tio minuter kvar – men brände öppet mål.

Norrby höll ut och vann matchen med 1-0.

Norrby är sjua i superettan med 38 inspelade poäng – medan Västerås placerar sig på en tiondeplats med sina 30 poäng.

Syrianska-Dalkurd 1-2
Efter en lång boll över hela planen plockade Joseph Ceesay med sig bollen och gav gästerna ledningen. Syrianska stack upp däremellan men mäktade inte med att spräcka hemmalagets nolla. Ceesay var även nära att göra sitt och Dalkurds andra mål i den första halvleken, men 1-0 stod sig till paus.

Andra halvlek var knappt två minuter gammal när tvåan kom, Ceesay spelade fram Malkolm Moenza som enkelt kunde pricka in 2-0 inne i straffområdet.

Syrianska hade därefter en träff i ribban och i efterföljande situation fick hemmalaget också straff. Straffen placerade Ammar Ahmed enkelt in i mål och det var reducerat.

Syrianska jagade därefter kvittering men den kom aldrig.

Segern innebär att Dalkurd har 39 poäng efter 25 spelade omgångar medan Syrianska – som är nästjumbo – har 22 poäng.

Publicerad 2019-09-25 kl 23:11