Skandalscener efter Dalkurds seger

Syrianska-Dalkurd fick ett tråkigt slut. Efter att domaren blåst av matchen kastades bland annat vattenflaskor in på plan, rapporterar Länstidningen.

Nykomlingen Dalkurd nosar på en allsvensk kvalplats i superettan i fotboll. Efter att ha vänt bortamatchen mot jumbon Syrianska och vunnit med 2-1 är det bara tre mål som skiljer till Sirius fördel i tabelltoppen.

Inhopparen Leonard Pllana avgjorde i den tredje tilläggsminuten.

Den dramatiska upplösningen följdes av tråkiga scener, enligt Länstidningen. När Dalkurds spelare var på väg mot spelargången kastades bland annat vattenflaskor mot dem från läktarplats, medan Syrianskas spelare och ledare försökte att skydda sina motståndare.

Success Nwosus gjorde Syrianskas ledningsmål efter en halvtimme och Henrik Löfkvist kvitterade tio minuter in i andra halvlek.

Trelleborg besegrade Ängelholm med 2-0 och symboliserar därmed seriesnittet med fyra segrar, fyra oavgjorda matcher och lika många förluster. Zoran Jovanovic och Kristian Haynes, på straff, gjorde målen.

Ljungskile och Assyriska spelade oavgjort, 1-1.

Se höjdpunkterna från Syrianska-Dalkurd i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-12 kl 21:26