Sundsvall åkte på bortasmäll

Gif Sundsvall hade läge att rycka åt sig en trepoängsledning i superettan. I stället åkte laget på en stjärnsmäll mot Degerfors på lördagen. Efter att Sundsvall dominerat i första halvlek var det Degerfors som tog över och vann med klara 4—1 hemma på Stora Valla.

En kontring gav Degerfors 1—0 genom Ferhad Ayaz i slutet av första halvlek. Av gästernas väntade anstorming efter pausen blev intet. I stället gjorde Peter Samuelsson (två) och Daniel Sundgren målen som bar till storsegern. Ett självmål gav Sundsvalls tröstmål.

Samuelsson gjorde mål för sjätte matchen i rad och är med 13 mål i delad skytteligaledning.

Ljungskile tar klivet högst upp i superettan om det blir seger hemma mot jumbon Assyriska på söndagen.

I regionen strax nedanför topplagen spelade Varberg och Jönköping 1—1.

Publicerad 2014-09-13 kl 19:45